KAdermin Spray – спрей за рани и изгаряния 125 мл.

19.95 лв.

(2 клиентски отзива)

KAdermin Powder spray 125 мл. е спрей-пудра за лечение на рани, язви, абразии, леки изгаряния, секретиращи кожни лезии, подсичане, мацерация от потене и повърхностни травматични наранявания, рани от залежаване и диабетно стъпало.

Описание

KAdermin Powder spray е спрей-пудра който създава защитен слой, използван като адювантно лечение на рани, язви, абразии, леки изгаряния, секретиращи кожни лезии, подсичане, мацерация от потене и повърхностни травматични наранявания, рани от залежаване и диабетно стъпало.
KAdermin спрей-пудра се прилага и при лечение на хирургични рани и третиране при заздравяване на отрязана пъпна връв. Спреят създава защитен слой, предпазващ от микробно заразяване, ускоряващ заздравяването. Функцията на защитния слой се осъществява чрез комбиниране на каолин с хиалуронова киселина. Каолинът абсорбира излишната секреция от раните, докато хиалуроновата киселина подпомага хидратирането на тъканите. Благодарение на антимикробните свойства на SCX патентования комплекс (силициев диоксид активиран със сребърни йони и Хлорхексидин), защитния слой създаден от каолина и хиалуроновата киселина е устойчив на външни микробни агресии, подобрява защитата и способства за по-бързо заздравяване на раните.

Инструкции за употреба:
1. Преди употреба, почистете кожата с физиологичен разтвор и подсушете внимателно.
2. Разклатете флакона добре, преди употреба!
3. Нанесете тънък слой само върху засегнатата област от разстояние 10 см
4. Не втривайте препарата в кожата: пудрата трябва да образува непрекъснат защитен слой
5. Сменяйте превръзката веднъж или няколко пъти на ден при третиране на подсичания или еритем в субмамарната област, изгаряния и повърхностни травматични наранявания; повтаряйте приложението на 48 часа, когато лезиите трябва да се третират от медицински персонал.
При открити лезии, поставяйте влажна марля като вторична превръзка и превързвайте със стерилен бинт.

Противопоказания:
Не са докладвани случаи на предозиране, нито взаимодействия с други лекарства и лекарствени субстанции. Не са докладвани реакции на обострена чувствителност на алергична основа, но се докладва наличието на Алуминиев диоксид (AI203).
Не използвайте при известна свръхчувствителност към съставките. Използването по време на бременност и кърмене се препоръчва само под лекарски надзор.

Състав:
SCX (силициев диоксид активиран със сребърни йони и хлорхексидин), каолин, силиций, натриев хиалуронат, пропелант (смес от бутан-пропан).

Предупреждения:
Само за външна употреба, да не се поглъща.
Пазете от попадане в очите. Ако има съприкосновение незабавно изплакнете с вода.
Не използвайте отворена или повредена опаковка.
Не стерилизирайте.
Затваряйте флакона грижливо след употреба.
Не използвайте след изтичане на срока на годност.
Преустановете лечението при възникване на анормални кожни реакции и уведомете Вашия лекар и производителя.
Не се налага присъствието на медицински персонал за прилагане на препарата.

Предпазни мерки при употреба и съхранение:
Да се използва само за предписаните цели. Не насочвайте към очите. При поглъщане или попадане в очите, незабавно потърсете квалифицирана помощ – лекар, фармацевт или център за борба с отровите и предоставете продуктовата информация отпечатана на етикета. Пазете от деца. Флакон под налягане, може да се разкъса при нагряване. Пазете от слънчева светлина. Съхранявайте при температура от 5°C до 50 °C. Пазете от топлина, горещи повърхности, искри, открит пламък и други източници на запалване. Не пушете. Не пръскайте към открит пламък или други източници на запалване. Не пробождайте и не изгаряйте, дори след употреба. Да се използва само на открито.
МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ

Производител: Pavia Farmaceutici s.r.l., Italy
Вносител: Velinoff Pharma, Bulgaria

Допълнителна информация

Производител

2 отзива за KAdermin Spray – спрей за рани и изгаряния 125 мл.

  1. Иван Владов

    Много съм доволен от продукта! Благодаря!

  2. Иван Калчев

    Страхотен спрей! Бързо действие! Препоръчвам!

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post comment