BIO-KULT® Pregnéa: усъвършенствана пробиотична формула при бременност и кърмене

бременност

Бременността и кърменето са периоди от живота на всяка жена, които изискват специално внимание и оптимална грижа за здравето. В тези критични фази е от съществено значение да се поддържа оптималното състояние на имунната система и да се осигури подходящата хранителна подкрепа както за майката, така и за бебето. В тази светлина влиза на сцената BIO-KULT® Pregnéa – научно разработена пробиотична формула, специално създадена за жените преди, по време на и след бременност и кърмене.

Какво представлява BIO-KULT® Pregnéa?

BIO-KULT® Pregnéa съдържа комбинация от 6 живи пробиотични щама, витамини и минерали, които работят синергично, за да поддържат здравето на майката и бебето. Витамин C, витамин D3, цинк, магнезий са от съществено значение за нормалното функциониране на имунната система и растежа на майчината тъкан по време на бременност. Фолиевата киселина също присъства в състава на продукта за подсигуряване на оптимален фолатен статус на майката.

Предотвратяване на дефекти на невралната тръба

Фолиевата киселина, включена в активните съставки на BIO-KULT® Pregnéa, е от ключово значение за предотвратяване на дефекти на невралната тръба на новия малък човек. Повишаването на фолатния статус на майката чрез допълнителен прием на фолиева киселина е от особено значение както преди бременноста, така и докато трае тя, като благоприятният ефект се постига с допълнителен дневен прием от 400 μg поне един месец преди и до три месеца след зачеването.

Намаляване на умората и отпадналостта

Бременността и кърменето очаквано могат да доведат до увеличено изтощение и умора поради увеличените физиологични изисквания на организма. Магнезият участва в процесите на енергийния метаболизъм, което може да помогне за намаляване на умората и отпадналостта и да предостави допълнителна енергия на бременната или кърмещата жена. 

Магнезият, също включен във формулата на BIO-KULT® Pregnéa, подпомага намаляване на умората и отпадналостта, предоставяйки енергия и подкрепяйки здравословното развитие на майката и бебето. 

Слънчевият Витамин D3 

Витамин D3 е важен за здравето на жените, като подпомага здравето на костите и имунната функция, предотвратява хронични заболявания и поддържа здрава кожа и коса, както и играе ключова роля в поддържането на психическото здраве. По  отношение на бременни и кърмещи, ползите на Витамин D3 се простират до:

  • Подпомагане абсорбцията на калций и фосфор, което е важно за нормалното развитие на костите и зъбите на бебето.
  • Играе ключова роля в регулирането на имунната функция, което помага за предотвратяване на инфекции и заболявания както при майката, така и при бебето.
  • Може да помогне за намаляване на риска от преждевременно раждане и намален риск от развитие на автоимунни болести като ревматоиден артрит.

Антиоксидантният Витамин С

Витамин C играе важна роля за здравето на бременните и кърмещите жени, като подпомага синтеза на колаген, има антиоксидантни свойства, които помагат за защита на клетките от увреждане, и улеснява абсорбцията на желязо от храната, което е важно за предотвратяването на анемия.

Допълнително, витамин C подпомага здравето на имунната система, което е от особена важност по време на бременност и кърмене, като помага за предотвратяване на инфекции и заболявания както при майката, така и при бебето.

Цинк: есенциален микроелемент за жените

Цинкът е от изключителна важност за бременните и кърмещите жени, като играе ключова роля в поддържането на здравето и това на техните бебета. Първо, цинкът е от съществено значение за имунната функция, което помага за предпазването от инфекции и заболявания както при майката, така и при бебето. 

Освен това, цинкът участва в процесите на растеж и развитие на бебето, включително развитието на мозъка и нервната система, като помага за нормалното функциониране на тези системи и подпомага психомоторното развитие на детето.

Второ, цинкът е важен за поддържането на здравето на кожата, косата и ноктите както на майката, така и на бебето. Той играе роля в регулацията на синтеза на протеини и ДНК, което е от съществено значение за заздравяването на тъканите и “ремонт” на клетките. По този начин, достатъчният прием на цинк по време на бременност и кърмене може да помогне за поддържането на оптималното здраве и развитие на майката и бебето.

Пробиотичен бленд в BIO-KULT® Pregnéa

Цели 4 милиарда живи бактерии обитават капсулите на добавката, за да осигурят следните здравни ползи на жените:

Изброените пробиотични щамове предлагат редица здравни ползи за бременните и кърмещите жени:

1. Lactobacillus plantarum PXN® 47™: Този пробиотичен щам подпомага храносмилането и абсорбцията на хранителните вещества в червата, което е от съществено значение за поддържането на оптималното здраве на майката и бебето.

2. Bifidobacterium longum PXN® 30™: Този пробиотичен щам помага за поддържането на баланса на микробите в червата, което може да подпомогне имунната функция и да намали риска от различни проблеми, свързани с храносмилането.

3. Lactobacillus rhamnosus PXN® 54™: Този пробиотичен щам е известен със своите антибактериални и антивирусни свойства, които могат да помогнат за предпазването от различни инфекции и заболявания както при майката, така и при бебето.

4. Lactobacillus helveticus PXN® 35™: Този пробиотичен щам подпомага регулирането на хормоналния баланс и намаляването на стреса, което може да бъде от полза по време на бременност и кърмене.

5. Bifidobacterium bifidum PXN® 23™: Този пробиотичен щам помага за регулирането на храносмилателната система и поддържането на здравата флора на червата, което е важно за поддържането на оптималното здраве на майката и бебето.

6. Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus PXN® 39™: Този пробиотичен щам подпомага доброто функциониране на храносмилателната система и може да помогне за намаляване на неприятни симптоми като газове.

Усъвършенстваната многощамова формула BIO-KULT® Pregnéa е налична за поръчка в онлайн магазин Velinoff Pharma заедно с други продукти на същия производител Bio-Kult. Вижте цялата гама пробиотици за специфични цели, включително за ежедневен прием или специализираният Bio-Kult® Infantis – пробиотик за бебета и деца.