Bio-Kult® Infantis / Био-Култ® Инфантис – пробиотик за бебета и деца

30.00 лв.

(4 клиентски отзива)

Bio-Kult® Infantis се завръща с подобрена синбиотична формула, предназначена за бебета и деца от самото раждане . Тази иновативна и предпочитана от майките формула със 7 пробиотични щама,  фрукто-олигозахариди (FOS) и Витамин С е перфектното допълнение към развиващата се детска чревна флора и подържане на имунната система. Помагайки в грижата за коремчето още от раждането, тази добавка е полезна за кърмачета, бебета и деца.

Баркод: 5027314505668 Категории: , ,

Описание

За продукта Bio-Kult® Infantis

Bio-Kult® Infantis (БИО-КУЛТ®ИНФАНТИС) е усъвършенствана мулти-щамова формула за силна храносмилателна система със съдържание на фрукто-олигозахариди, витамин С и 7 пробиотични щама за крехката детска храносмилателна система.

Ползи и състав на Bio-Kult® Infantis

Всяко саше от синбиотика БИО-КУЛТ®ИНФАНТИС осигурява следните активни съставки за Вашето дете:

7 пробиотични щама:

Lactobacillus paracasei PXN® 37™

Този пробиотичен щам се свързва с подобрена функция на чревната бариера, засилен имунен отговор и намален риск от стомашно-чревни инфекции при кърмачета и деца. Помага за поддържането на здравословен баланс на чревната микробиота и поддържа цялостното здраве на червата.

Lactobacillus rhamnosus PXN® 54™

Известен със способността си да оцелява в тежките условия на стомашно-чревния тракт, Lactobacillus rhamnosus PXN® 54™ насърчава целостта на червата, поддържа имунната функция и помага за облекчаване на симптомите на храносмилателен дискомфорт, като диария и запек, при бебета и деца.

Streptococcus thermophilus PXN® 66™

Пробиотичен щам подпомагащ храносмилането и усвояването на хранителни вещества,  производството на полезни късоверижни мастни киселини в червата и така  намалява риска от стомашно-чревни проблеми при кърмачета и деца.

Lactobacillus helveticus PXN® 35™

С потенциала си да модулира оста черва-мозък и да поддържа устойчивостта на стрес, Lactobacillus helveticus PXN® 35™ предлага ползи отвъд здравето на червата, включително настроението и когнитивната функция. Той насърчава чревния комфорт, имунната функция и цялостното благосъстояние при бебета и деца.

Bifidobacterium breve PXN® 25™

Този пробиотичен щам често се среща в чревната микробиота на кърмачета и играе съществена роля за съзряването на червата, подпомагане на имунното развитие и намаляването на риска от стомашно-чревни проблеми, като колики и диария, при бебета и малки деца.

Bifidobacterium infantis PXN® 27™

Bifidobacterium infantis е полезен за бебета поради способността му да поддържа храносмилането, да балансира чревната микробиота, да облекчава храносмилателния дискомфорт, да укрепва имунната система и потенциално да допринася за оптималното развитие на мозъка. Подпомага храносмилането на кърмата и адаптираното мляко, поддържа балансирана чревна общност, намалява симптомите на стомашно-чревни проблеми, поддържа имунната функция и може да повлияе на неврологичното развитие.

Lactobacillus bulgaricus

Този пробиотичен щам допринася за разграждането на лактозата, подпомага храносмилането и усвояването на хранителни вещества и спомага поддържането на здравословен баланс на чревната микробиота. Lactobacillus bulgaricus може да подобри стомашно-чревния комфорт и цялостното здраве на червата при бебета и деца.

ФОС (Фрукто-олигозахариди)

Фрукто-олигозахаридите са вид пребиотик, който служи като храна за полезните бактерии в червата, като бифидобактерии и лактобацили и  насърчава растежа на тези полезни бактерии, FOS помагат за установяването и поддържането на здравословен баланс на чревната микробиота при бебета и деца.

Тази балансирана чревна микробиота е от съществено значение за правилното храносмилане, усвояването на хранителни вещества и цялостното здраве на червата на най-малките. Освен това FOS е свързан с подобряване функцията на червата и намалявариска от запек при кърмачета и малки деца.

Витамин C

Допринася за нормалната функция на имунната система и антиоксидантната защита на организма на детето. Като мощен антиоксидант, аскорбиновата киселина играе решаваща роля в поддържането на имунната система и цялостното здраве, включително здравето на червата, при бебета и деца. Помага за укрепване на чревната бариера, която служи като първа линия на защита срещу вредни патогени и токсини. Чрез подобряване целостта на чревната лигавица, витамин С допринася за здравословна чревна среда и намалява риска от чревни инфекции и възпаления при кърмачета и деца.

Витамин С също подпомага производството на колаген – протеин, който поддържа структурата и функцията на чревните тъкани, като подобрява устойчивостта на червата

Пробиотиците помагат ли при колики?

Редица клинични проучвания доказват, че пробиотичният състав на Bio-Kult® Infantis за овладяването на бебешките колики.
/ Kianifar H, Ahanchian H, Grover Z, Jafari S, Noorbakhsh Z, Khakshour A & Kiani, M. 2014. Synbiotic in the management of infantile colic: A randomised controlled trial. Journal of Paediatrics and Child Health. 1440-1754/

Ключови ползи на Bio-Kult® Infantis

 • Формулата е специално създадена за кърмачета и бебета от раждането*
 • Съдържа 16 сашета за лесен прием (по 1 на ден), може да се добави към храна или да се разтвори във вода, мляко или сок
 • Осигурява 7 полезни живи бактериални щама, които оцеляват при висока стомашна киселинност
 • Съдържа фрукто-олигозахариди (FOS) и Витамин С за оптимална подкрепа на чревната флора и имунитета
 • Формулиран в Обединеното кралство от учените на ADM Protexin производителя на Bio-Kult®
 • Състав подкрепен от клинични изследвания
 • Без изкуствени оцветители и аромати
 • Без животински продукти
 • Без глутен

БИО-КУЛТ®ИНФАНТИС не е необходимо да се съхранява в хладилник и е подходящ за прием от кърмачета, бебета и малки деца, при храносмилателни нарушения и инфекции, колики, заедно с антибиотици, при пътуване и като част от здравословна диета.

БИО-КУЛТ®ИНФАНТИС може да се съхранява на стайна температура без необходимост от охлаждане, но на хладно и сухо място далеч от пряка слънчева светлина.

Информация за алергени

Продуктът може да съдържа следи от мляко и соя, тъй като се използват в процеса на ферментация. Съдържанието е такова, че не би повлияло на страдащите от лактозна непоносимост.

Допълнителна информация

Производител

Прием

Как се приема Bio-Kult® Инфантис?

Продуктът е подходящ за деца от раждането 0+ едно саше дневно с или след хранене. Може да се смесва с кърма, мляко, сок или вода. Подходящ за всички възрастови групи, кърмачета, бебета и деца.

Дозировка: 1 саше дневно.

Състав

Съдържание: Всяко 1 саше
съдържа:
Хранителни
референтни
стойности=NRV
ФОС  (Фрукто-олигозахариди) 950 mg
Витамин C (аскорбинова киселина) 12.5 mg 15% NRV
Живи бактериални култури:

Lactobacillus paracasei PXN® 37™

Lactobacillus rhamnosus PXN® 54™

Streptococcus thermophilus PXN® 66™

Lactobacillus helveticus PXN® 35™

Bifidobacterium breve PXN® 25™

Bifidobacterium infantis PXN® 27™

Lactobacillus bulgaricus PXN® 39™

 

1х109 CFU

1 милиард

 

Съставки: FOS (фрукто-олигозахариди), Живи бактериални щамове (мляко, соя), гарантирано живи бактерии през целия срок на годност и Витамин C (аскорбинова киселина). Алергени: Може да съдържа следи от мляко и соя, тъй като се използват в процеса на ферментация. Съдържанието им е на ниво, което не би повлияло на страдащите от лактозна непоносимост.

Съхранение: Прохладно и сухо недостъпно за деца място, далеч от пряка слънчева светлина. Няма нужда от охлаждане.
Съхранява се на стайна температура.

4 отзива за Bio-Kult® Infantis / Био-Култ® Инфантис – пробиотик за бебета и деца

 1. Ивана

  2 седмици го приемаме и имаме подобрение с коликите!

 2. Маринела

  Изключително съм доволна като родител. Препоръчвам го с две ръце! Не се колебайте!

 3. Янита Колчевска

  Изключително полезен продукт. Препоръчвам го на всяка майка – определено е много добър!

 4. Моника Попова

  Благодаря Ви за този уникален продукт! Определено ще поръчам отново! Детето ми се чувства много добре от него!

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post comment