Точният пробиотичен щам – за здравословни нива на холестерол!

Десетки задълбочени проучвания на пробиотици доказват, че те участват в метаболизма на холестерола.

Да, наистина е така!
Много общо казано, пробиотиците влияят на холестерола, като участват в разграждането на жлъчни съединения и така намаляват възможността на организма да абсорбира големи количества холестерол. Пробиотичните щамове от род Лактобацилус са най-известните. Но кой точно и как, беше загадка…

През 2017 година британска компания OptiBiotix Health приключва революционно клинично проучване, откри точния щам Лактобацилус плантарум ECGC 13110402 /Lactobacillus plantarum LPLDL® /. С точния механизъм на действие, който по естествен начин намалява нивата на холестерола. Прочуването е проведено в университета Reading, UK в сътрудничество с Университет Bologna, Italy, Imperial College London, UK.

Lactobacillus plantarum LPLDL® e бактерия от нормалната чревна флора и притежава изключителна способност да модулира метаболизма на жлъчните киселини. Тя действа чрез промяна на микробиома. Въздейства чрез прекъсване на рециркулацията на холестерола в организма, като изхвърля ненужните количества от вредния холестерол. По този начин черният дроб изтегля необходимия му за синтезиране на жлъчни соли холестерол от кръвния ток, намалявайки количество му в сърдечно-съдовата система. Lactobacillus plantarum LPLDL® притежава положителна полза за здравето на сърцето и фактори, като високо кръвно налягане и висок холестерол, както и други процеси от чернодробната функция до регулирането на глюкозата и витаминния метаболизъм.

Lactobacillus plantarum LPLDL® е естествена и безопасна алтернатива за намаляване на нивата на холестерол и се съдържа в продукта ХолБиом Х3 – нова генерация жив биотерапевтик.
ХолБиом Х3 укрепва сърдечно съдовата система, намалява нивата на холестерола и кръвното налягане. Клинично доказан и ефективен той вече е и на българския пазар.

Приемът на 1 таблетка дневно на ХолБиом Х3 в продължение на минимум 3 месеца гарантира намаляване на общия холестерол с 36,7%, намаляване на „лошия“ холестерол с 13,9%, увеличение на „добрия“ с 4,5% и намаляване на кръвното налягане с 5,1%.
Напълно безопасен и добре поносим иновотивният продукт ХолБиом Х3 се грижи за здравословните нива на вашия холестерол.

Пациентите, които стартираха терапията с ХолБиом Х3 имат значително повлияване на холестеролните нива още след първия месец. Резултатите ще бъдат публикувани в следващия наш материал.