До какво водят високите нива на холестерол?

Високият холестерол може да доведе до сериозно състояние, което да увеличи сърдечно-съдовия риск при всеки човек.

Факторите, на които не можем да повлияем, като възраст, пол, гени са сериозна предпоставка, но те не са под наш контрол.

Но ако имате висок холестерол, вече може да намерите в България естествено решение – CholBiome®X3.
CholBiome®X3, таб.х30 е иновативен продукт за здравословни нива на холестерол. CholBiome®X3 укрепва сърдечно съдовата система, по естествен начин намалява нивата на холестерол и кръвно налягане и намалява сърдечно съдовия риск.

Какво представлява холестерола?

Холестерол – восъчна мастна събстанция, произвеждана от черния дроб. Среща се в животинските тъкани и е естествена част от всяка клетка в човешкото тяло. Ако нивата на холестерол в кръвта се задържат високи дълго време, то той спомага за образуване на плаки в артериалните стени.
Холестеролът се пренася в кръвта в микроскопични частици, наречени липопротеини. Двата основни вида липопротеини са LDL /липопротеини с ниска плътност/ и HDL /липопротеини с висока плътност/. LDL се нарича още „лош” холестерол, тъй като пренася холестерол към артериалните клетки и допринася за сърдечните заболявания. HDL изчиства холестерол от артериите и го транспортира обратно в черния дроб, ето защо се нарича „добър” холестерол.

Защо наричаме CholBiome® X3/ХолБиом Х3 естествено решение за добро сърдечно здраве?

CholBiome®X3 таб.х30 действа чрез промяна на съществуващия микробиом – човешката микрофлора, като предлага естествено, научно обосновано решение без странични действия.
Синергичното действие на комбинацията от три доказани съставки:
Патентован Lactobacillus plantarum LPLDL® – 4.109 CFU
Монаколин К – 10 mg
Витамин B3 /ниацин/ – 16 mg
прави CholBiome®X3 eстествена алтернатива за здравословни нива на холестерол.
– Lactobacillus plantarum LPLDL® е патентован щам на OPTIBIOTIX HEALT Plc – естествено срещаща се бактерия, която въздейства чрез прекъсване на рециркулацията на холестерола в организма, като изхвърля ненужните количества от вредния холестерол.

По този начин черният дроб изтегля необходимия му за синтезиране на жлъчни соли холестерол от кръвния ток, намалявайки количество му в сърдечно-съдовата система. Lactobacillus plantarum LPLDL® има изключителна способност да модулира метаболизма на жлъчните киселини. Притежава положителна полза за здравето на сърцето и фактори, като високо кръвно налягане и висок холестерол, както и други процеси от чернодробната функция до регулирането на глюкозата и витаминния метаболизъм.
– Монаколин К – инхибира синтеза на холестерол в черния дроб и поддържа
нормалните нива на холестерол в кръвта.
– Витамин В3 (ниацин) – модулира разграждането на мазнините в клетката,
като спомага поддържане на нормален метаболизъм.

Понижаване на нивата на холестерол с CholBiome®X3 се отчита още през
първия месец на терапия, но за да се постигнат трайни резултати е необходимо курс минимум 3 месеца по 1 таблетка дневно сутрин на гладно.
CholBiome®X3 е последна генерация продукт от групата на т.н. Живи Биотерапевтици Live Biotherapeutic Products /LBP/ и е надежден прапарат за рискови групи пациенти.