NutraIngredients определи CholBiome ® X3 като революционен продукт за управление на холестерола

CholBiome ® X3 е признат от NutraIngredients като революционен продукт за управление на холестерола

Повече от 15 години NutraIngredients е водещи източник на новини и анализи за функционални храни и хранителни добавки в Европа. Осигурява 360-градусов изглед на пазара за добавки. Обхваща всичко – от инвестиции и иновации, до съставки, науки и формулиране на продукти. Дава оценка за етикетиране, съдебни спорове, регулиране, потребителски тенденции, нови продукти и технологии.
Точно тази световно доказана институция призна CholBiome®X3 за революционен продукт при управление на холестерола.

CholBiome ®X3 е финалист в категорията „Най-добър пробиотичен продукт на годината“ за 2019 година.

CholBiome ®X3 е продукт произведен от английската компания OptiBiotix Health. Нейният изпълнителен директор Стивън О’Хара сподели: „Радваме се да получим тази награда. Това отразява нарастващата тенденция на потребителите към по-естествени варианти без странични ефекти при управление на сърдечно-съдовия риск. CholBiome ®X3 е важно допълнение към пазара на хранителни добавки. Продуктът е разработен с помощта на фармацевтични платформи и с доказана безопасност и ефикасност в независими клинични проучвания, провеждани от водещи университети. Ние сме горди от признанието на NutraIngredients.“

CholBiome ®X3 е идеален начин за регулиране нивата на холестерола и грижа за сърдечното здраве. Използвайки мощта на патентования пробиотик Lactobacillus plantarum LP®LDL, подкрепен от научни доказателства и използвайки платформи, базирани на фармацевтични подходи, продуктът контролира успешно и безопасно нивата на холестерола.
Той съчетава три основни естествени съставки – Lactobacillus plantarum LP®LDL, Витамин B3 и червен дрожден ориз, богат на Monacolin K, за да помогне за регулиране нивата на холестерола, за подобряване на сърдечното здраве и намаляване на кръвното налягане.

Установено е, че Lactobacillus plantarum LP®LDL не само намалява „лошия“ LDL холестерол с 13,9%, но също така увеличава „добрия“ HDL холестерол с 4,5%. За разлика от статините, които често се използват за лечение на висок холестерол, клиничните проучвания и широката употреба на потребителите показват, че Lactobacillus plantarum LP®LDL няма известни странични ефекти.
Наградите NutraIngredients признават творчеството и иновациите, които създават бъдещето на хранителната индустрия.