14 000 българи с хиперхолестеролемия получават 100 пъти повече инсулт и инфаркт каза в свое интервю доц. Пламен Попиванов

„…14 000 българи у нас са застрашени от инсулт или инфаркт на млади години и причината е фамилна хиперхолестеролемия (висок холестерол), която поражда сърдечно съдов риск, който с лечение може да бъде намален.

7000 от тези българи не могат да постигнат целите на терапията по различни причини, това значи, че рискът от преждевременна сърдечно- съдова болест при тях е 20 пъти по-висок… При младите пациенти с наследствена хиперхолестеролемия честотата на общата смъртност е 10 пъти по-висока в сравнение с другите хора на същата възраст без фамилно обременяване. „ – това заяви категорично доц. Пламен Попиванов – ендокринолог и началник отделение по клинична дензитометрия и костни метаболитни заболявания в университетската Александровска болница в столицата.
Според доц. Попиванов „половината от общата смъртност при българите се дължи на типичните сърдечно съдови заболявания и най-много са инфарктите. 75% от пациентите имат нарушена въглехидратна обмяна – диабет и преддиабет. Над 10-12% от хората, които развиват инфаркти, се свързва с фамилната хиперхолестеролемия. Ако се погледнат основните групи заболявания като риск за инфаркт, тези които могат да се лекуват са захарния диабет, преддиабет и високия холестерол.”

За здравословни нива на холестерола вече и в България може да разчитаме на иновативния продукт CholBiome® X3 tab./ХолБиоме® Х3 таб. – трета генерация жив биотерапевтик /LBP/. Продуктът е клинично доказан, ефективен и безопасен. Действа, чрез промяна микробиома на червата, като предлага научнообосновано решение без странични ефекти.
Синергичното действие на комбинацията от три доказани съставки, прави ХолБиом® Х3 таб. естествена алтернатива за здравословни нива на холестерола.
Продуктът ХолБиом® Х3 таб. и патентованата формула LP®LDL, която той съдържа, спечели награди и признания на медицинската общност за бързо и терапевтично значимо намаляване на холестерола.
ХолБиом® Х3 таб. е първата истинска безопасна алтернатива на статините в борбата със сърдечно-съдовите заболявания – водеща причина за смърт в световен мащаб. ХолБиом® Х3 таб. е надежден препарат за рисковите групи пациенти.