Пробиотична формула Bio-Kult BOOSTED за подпомагане на имунната система

био култ имунитет

Пробиотиците са изключително важни за поддържане на баланса на микроорганизмите в човешкия организъм. Сред тези иновативни продукти, Bio-Kult BOOSTED изпъква като уникален избор за тези, които търсят подобрено здраве и укрепване на имунната система. 

Със своята по-висока концентрация от 14 живи пробиотични бактерии, основно познати от Bio-Kult Advanced®, и допълнително обогатен с витамин В12, този продукт предлага пълноценна подкрепа за здравето и имунната защита, така необходима на организма през всеки сезон.

В актуалната статия ще разгледаме пълния състав на Bio-Kult BOOSTED, неговите ползи, както и потенциала на продукта за оптимизиране на здравето, базиран на научни данни от клинични изследвания.

Какво представлява Bio-Kult BOOSTED?

Bio-Kult BOOSTED е добавка, предназначена да поддържа имунната система и здравето на червата. Тя съдържа живи бактериални култури, пребиотици и витамин B12. Тези компоненти са предназначени да насърчават здравословния баланс на чревната микрофлора и да подкрепят цялостната имунна функция. Това означава по-силна защита от патогенни микроорганизми и по-добро противодействие в случай, че такива нарушат хармонията в тялото.

Продуктът има за цел да подпомогне здравето на храносмилателната система, да подсили естествените защитни сили на организма и да допринесе за общото благосъстояние, като осигури богато разнообразие от полезни пробиотични бактерии. 

Отличителни предимства на Bio-Kult BOOSTED са, че е подходящ за деца и бременни жени, и е одобрен от Вегетарианското дружество на Великобритания.

Благодарение на това може спокойно да дадете Bio-Kult BOOSTED на детето си, стига да е на възраст над 12 години. За по-малките са специалните формули Bio-Kult Original или Bio-Kult Infantis.

Какво съдържа Bio-Kult BOOSTED?

Bio-Kult BOOSTED представлява изключителен многощамов пробиотик с 14 живи пробиотични бактерии, същите, които се срещат и в Bio-Kult Advanced®, но в концентрирана формула, увеличена до 4 пъти. Този продукт включва и допълнителен витамин В12, предназначен да подпомага имунната система.

 1. Bacillus subtilis PXN® 21®: Известен с това, че поддържа здравето на червата, подпомага храносмилането и насърчава балансирана микробна среда в червата.
 2. Bifidobacterium bifidum PXN® 23™: Често се свързва с подобряване на храносмилането, намаляване на възпалението и укрепване на имунната система. 
 3. Bifidobacterium breve PXN® 25™: Признат за потенциала си в поддържането на здравето на червата, особено при хора, изпитващи храносмилателен дискомфорт или нарушения, свързани с обработката на хранителни вещества.
 4. Bifidobacterium infantis PXN® 27™: Известен с потенциала си за поддържане на здрав стомашно-чревен тракт, особено при кърмачета, и за насърчаване на балансиран чревен микробиом.
 5. Bifidobacterium longum PXN® 30™: Свързва се с насърчаване на здравето на червата, подпомагане на храносмилането на лактозата и потенциално намаляване на стомашно-чревния дискомфорт.
 6. Lactobacillus acidophilus PXN® 35™: Свързан с поддържане здравето на храносмилането, насърчаване на баланса на чревните бактерии и подпомагане на храносмилането на лактозата.
 7. Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus PXN® 39™: Признат за потенциала си в поддържане на здравето на храносмилането и подпомагане разграждането на лактозата. 
 8. Lactobacillus casei PXN® 37™: Известен с потенциала си за поддържане на здравословна чревна среда, насърчаване на добра перисталтика и подпомагане на процеса на храносмилане.
 9. Lactobacillus plantarum PXN® 47™: Свързва се с поддържане на здравето на храносмилането, потенциално намаляване на възпалението и насърчаване на чревния микробен баланс.
 10. Lactobacillus rhamnosus PXN® 54™: Често се свързва с поддържане на имунната функция, насърчаване здравето на храносмилането и предотвратяване на стомашно-чревни инфекции.
 11. Lactobacillus helveticus PXN® 45™: Известен с потенциала си да поддържа стомашно-чревното здраве и да подпомага поддържането на балансирана чревна флора.
 12. Lactobacillus salivarius PXN® 57™: Признат за потенциала си в поддържането на оралното здраве и приноса за балансирана микробна среда в устата и червата.
 13. Lactococcus lactis ssp. lactis PXN® 63™: Често се използва при ферментации на млечни продукти и може да допринесе за поддържане на здравето на червата. 
 14. Streptococcus thermophilus PXN® 66™: Известен с потенциала си в поддържането на храносмилането, в частност храносмилането на лактозата; допринася за балансирана чревна микробиота.

Пробиотици за бебета и деца – кои са най-важни?

От всички гореизброени щамове, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis и Bifidobacterium breve демонстрират най-големи ползи за здравето на червата на бебета и деца. Щамове като Lactobacillus rhamnosus и Lactobacillus casei могат да помогнат за намаляване на стомашно-чревните инфекции и подпомагане на храносмилането при деца, а Bifidobacterium longum и Bifidobacterium breve са изключително ефективни в случай на храносмилателен дискомфорт при кърмачета и малки деца.

Предимства на пробиотична формула Bio-Kult BOOSTED

Създаден, за да отговаря на ежедневните нужди, този продукт е идеален за включване в здравословния ежедневен режим. Осигуряващ подкрепа при прием на антибиотици, той е предпочитан избор и за деца и бъдещи майки, въпреки че винаги е добре да се консултирате с лекар или фармацевт, преди да започнете приема на хранителни добавки. 

Bio-Kult BOOSTED е подходящ и по време на пътувания, тъй като няма нужда от охлаждане или други специални условия на съхранение. С подкрепата на клинични изследвания, Bio-Kult e част от гама продукти, удостоени с множество международни награди. Не на последно място, продуктът е одобрен от Вегетарианското дружество на Великобритания и произведен във Великобритания от утвърден производителADM Protexin Ltd.