Естествен път за по-добро сърдечно здраве!

Сърдечно-съдовите заболявания (ССЗ) са водеща причина за смърт в световен мащаб, като холестерола е сочен за основен фактор.

Холестеролът е необходим за изграждането на клетки и хормони, но прекомерните количества се свързват с повишен риск от ССЗ. От двете основни форми на холестерола, LDL (липопротеин с ниска плътност) е отговорен за запушване на артериите, което може да доведе до ССЗ, докато HDL (липопротеин с висока плътност) помага да се изчисти холестерола от кръвта. Поради това е важно не само да се поддържат здрави нива на общия холестерол, но и добро съотношение на HDL спрямо LDL.
Ограничаването на приема на холестерол в храната е важно. Въпреки това, тъй като черения дроб естествено произвежда значително количество холестерол и пълното премахване от храната е невъзможно, се препоръчват допълнителни мерки. CholBiome®X3е идеалното решение.

Eстествения път за по-добро сърдечно здраве!

CholBiome®X3 е последна генерация продукт от групата на Live Biotherapeutic Products /LBP/. Съчетаващ три естествени съставки които спомагат за поддържането на здравословни нива на холестерола. CholBiome®X3 е подкрепен с клинични проучвания и гарантира превенция на сърдечно съдовия риск.
CholBiome®X3 укрепва Сърдечно Съдова Система, като по естествен начин намалява нивата на холестерол, намалява кръвното налягане и намалява Сърдечно Съдовия Риск.

Механизъм на действие:

CholBiome®X3 действа чрез промяна на съществуващия микробиом – естествената чревна флора на индивида, за да предложи естествено, научно обосновано решение без странични ефекти.
CholBiome®X3 е LBP терапевтик, комбиниращ доказани съставки Монаколин K от червен ориз, Витамин B3 (ниацин) и патентован Lactobacillus plantarum LPLDL®:

– Lactobacillus plantarum LPLDL® е патентован щам на OPTIBIOTIX HEALT Plc -естествено срещаща се бактерия, която въздейства чрез прекъсване на рециркулацията на холестерола в организма, като изхвърля ненужните количества от вредния холестерол. По този начин черният дроб изтегля необходимия му за синтезиране на жлъчни соли холестерол от кръвния ток, намалявайки количество му в сърдечно-съдовата система.

Lactobacillus plantarum LPLDL® има изключителна способност да модулира метаболизма на жлъчните киселини. Притежава положителна полза за здравето на сърцето и фактори, като високо кръвно налягане и висок холестерол, както и други процеси от чернодробната функция до регулирането на глюкозата и витаминния метаболизъм.

– Монаколин К от червен ориз – инхибира синтеза на холестерол в черния дроб и поддържа нормалните нива на холестерол в кръвта. Това е естествен продукт, получен чрез ферментацията на ориз от маята Monascus purpureus, традиционно използвано средство при висок холестерол.
– Витамин В3 (ниацин) – модулира разграждането на мазнините в клетката, като спомага поддържане на нормален метаболизъм.

Клинични проучвания, доказващи ефективност и безопасност на LPLDL®:

Намалява общия холестерол с до 36,7%
Намалява LDL холестерол с до 13,9%
Увеличава HDL холестерола с до 4,5%
Понижава систоличното кръвно налягане с 5,1%
Напълно безопасен, добре поносим и без познати странични ефекти в сравнение със статините

Състав:
Патентован бактериален щам Lactobacillus plantarum LPLDL® – 4.109CFU
Монаколин К – 10 mg
Витамин В3 – 16 mg

Дозировка:
Възрастни по 1 таблета дневно, сутрин на гладно
Очаквани резултати: след първия месец
Курс на терапия: минимум 3 месеца