OptiBiotix

Начало » Services » OptiBiotix
OptiBiotix

OptiBiotix Health Plc. е компания в областта на науките за живота, която работи в една от най-прогресивните области на биотехнологичните изследвания.

Разработвайки технологии, които модулират човешкия микробиом – колективния геном на микробите в тялото – OptiBiotix идентифицира и разработва микробни щамове, съединения и формули за използване в хранителни съставки, добавки и активни съединения, които могат да повлияят на човешката физиология, извличайки потенциални ползи за здравето.

С утвърден набор от модулатори на микробиома, екипът на OptiBiotix работи днес в областта на превенцията и лечението на хронични заболявания, свързани с начина на живот, включително затлъстяване, хиперхолестеролемия и липиден профил, и диабет.

Разликата на OptiBiotix: По-добра наука, по-добро здраве

Всичко, което правим, е подкрепено от силна наука, подкрепена от проучвания върху хора и подкрепена от ключови лидери на мнение, което ни позволява да предоставяме качествени съставки и превъзходни решения за храни и добавки с бял етикет.

OptiBiotix Health разработва редица технологии, които модулират човешкия микробиом с цел предотвратяване и управление на човешки заболявания. Прогнозите са, че човешкият микробиом ще се превърне в един от най-бързо развиващите се пазари в света.

Технологични платформи

OptiBiotix Health е разработила три основни програми за скрининг с цел идентифициране и разработване на технологии за модулиране на активността на човешкия микробиом.

Например чрез комбиниране на захари, произведени в рамките на една платформа, с микроби, идентифицирани в друга, OptiBiotix може да създаде нови продуктови концепции. Този уникален подход предоставя значителни възможности за растеж и рентабилен начин за използване на потенциала на микробиома.