KAdermin VET спрей

19.95 лв.

KADERMIN VET спрей-пудра е продукт с бързо и дълготрайно антимикробно и лечебно действие. Предназначен за адювантно лечение на рани, охлузвания и кожни лезии, особено при наличие на ексудат благодарение на каолин в продукта. Предпазва кожата около раната от мацерация. 

Баркод: 0704715359858 Категории: ,

Описание

Предимства на KAdermin VET спрей-пудра

KAdermin VET спрей-пудра насърчава естественото възстановяване на тъканите при всички наранявания на животни: коне, кучета, котки, костенурки, гризачи, птици, екзотични животни и др. 

KAdermin VET спрей-пудра създава защитен слой, който предпазва от микробно заразяване и инфекции, и благоприятства възстановяването на нормалните физиологични условия за бързо заздравяване. Бариерната функция се осигурява от свързването на каолин с хиалуронова киселина, която има силни хигроскопични свойства. Каолинът абсорбира излишния ексудат от раната, докато хиалуроновата киселина осигурява оптимална хидратация на тъканите. 

Благодарение на антимикробните свойства на SCX-Powder патентован комплекс, бариерата от каолин и хиалуронова киселина, която предпазва от микробни агресии и насърчава възстановяването на лезията, KADERMIN VET спрей-пудра способства за по-бързо заздравяване на рани.

Повече за SCX TECHNOLOGY

Комплексът SCX-Powder е направен от силициев диоксид, функционализиран със сребърни йони и хлорхексидин; той е включен в бариерен филм, създаден от хиалуронова киселина.

Антимикробна ефикасност

Антимикробната активност на SCX комплекса се дължи на наличието на сребърни йони и хлорхексидин. Среброто в неговата йонна форма е добре познато със своята широкоспектърна бактерицидна сила, като грам-положителни, грам-отрицателни, аеробни и анаеробни микроорганизми, гъбички и вируси, включително много различни бактерии, резистентни към антибиотици, като метицилин-резистентни Staphylococcus aureus (MRSA) и ванкомицин-резистентни ентерококи (VRE). За разлика от антибиотиците, среброто е с нисък риск от предизвикване на резистентност, което се очертава като негово ключово предимство.

Ускорено лечение

Благодарение на адхезивните и хидратиращите свойства на хиалуроновата киселина, комплексът SCX образува ефективна защитна бариера, подпомагаща естествения процес на възстановяване на тъканите и насърчаваща възстановяването на нормалните физиологични условия, полезни за спонтанната регенерация на кожата.

Инструкции за употреба

 1. Преди да използвате, почистете кожата и я подсушете внимателно.
 2. Спреят трябва да се разклати добре преди употреба.
 3. Нанесете тънък слой от пудрата само в засегнатата област, като се дозира от разстояние 10 см.
 4. След пулверизиране на KADERMIN VET POWDER SPRAY, покрийте раната, за да избегнете облизване от животното.
 5. Прилагайте веднъж дневно.

Предупреждения за употреба на KAdermin VET спрей-пудра

 • Само за външна употреба, да се избягва облизване!
 • Избягвайте контакт с очите, в случай на контакт измийте незабавно с вода.
 • Не използвайте повредена опаковка.
 • Не стерилизирайте. 
 • Затворете внимателно флакона след употреба.
 • Не използвайте след изтичане.
 • Преустановете лечението при наличие на необичайни кожни реакции.

Противопоказания за употреба на KAdermin VET спрей-пудра

Не са доказани случаи на предозиране, нито взаимодействия с други лекарства и лекарствени субстанции. 

Състав на KAdermin VET спрей-пудра

SCX-прах (комплекс от силициев оксид, активиран със свободни сребърни йони и хлорхексидин), каолин, силициев диоксид, натриев хиалуронат. Пропелент: смес бутан-пропан.

Допълнителна информация

Тегло 0.2 кг
Производител

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “KAdermin VET спрей”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post comment