ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Начало » ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Всяко човешко същество е гостоприемник на стотици различни бактериални щамове, разположени в червата. Всеки щам има уникални свойства и ползи за здравето. Смята се, че много-щамовите добавки по-точно възпроизвеждат бактериалното многообразие в човешките черва, отколкото моно-щамовите продукти. С  in vitro изследвания е доказано, че щамовете в Bio-Kult работят синергично.

Общата препоръка е пробиотичните добавки с живи бактерии да се приемат заедно с храна, тъй като тя е буфер на киселото рН на стомаха, което унищожава бактериите. Смята се, че приемът на живи бактерии непосредствено преди хранене  позволява те да бъдат защитени от стомашния сок, но също така и да достигнат изхода на стомаха (пилора), преди по-голямата част от консумираната храна. Освен това, Bio-Kult се произвежда по технология, която допълнително предпазва от киселата стомашна среда.

Bio-Kult е формулиран и е безопасен за дълготраен прием. Освен това, може да се използва и за краткотрайни периоди, например след антибиотично лечение, при пътуване в чужбина и профилактично през зимните месеци. Някои от погълнатите бактерии могат да колонизират върху чревната лигавица за кратко, докато други осъществяват полезните си действия, придвижвайки се през храносмилателната система, преди да се екскретират през изпражненията. Ето защо се препоръчва редовен дневен прием, за да се поддържа балансирана чревна флора и да се подпомогне храносмилателната и имунната система.

Bio-Kult е естествен продукт и ефектът от действията му ще се почувстват различно при всеки индивид. Това може да варира от няколко дни до няколко месеца.

Някои продукти съдържат висока концентрация на живи бактерии. Ако има пренасищане на патогени в червата и започнете с висока доза, при малък брой хора може да се наблюдава “die-off” страничен ефект, като например подуване на корема, в продължение на няколко дни.

Тази опаковка предлага много по-висока защита срещу екстремни температури. По този начин се гарантира стабилността, целостта и качеството на продукта за всяка отделна капсула до края на срока на годност.

Формулата на Bio-Kult се състои само от целулоза и 14 живи бактериални щама. Живите бактерии са естествено „петнисти“ на цвят и това може да се види в самата Bio-Kult капсула. Ако не се виждат по-тъмни частици това не означава, че в капсулата няма живи бактерии – това просто означава, че няма събиране на бактерии в една област на капсулата.

Bio-Kult, Bio-Kult Candéa, Bio-Kult Migrea и Bio-Kult Pro-Cyan са вегетариански и са одобрени от Вегетарианското общество. Нашите капсули са по-скоро растителни, отколкото желатинови, те са направени от хидроксипропил-метилцелулоза. Bio-Kult Infantis съдържа риба, така че не е подходящ за вегетарианци.

Нашите продукти съдържат естествено срещащи се полезни микроорганизми, за които е доказано, че са безопасни за приемане по време на бременност. Въпреки това, ако приемате някакви лекарства или имате някакво заболяване, моля консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемате хранителни добавки.

Ако приемате някакви лекарства или имате някакви заболявания, включително алергии, моля консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете каквато и да е хранителна добавка.

Всеки от нашите специфични живи бактериални щамове се нуждаят от различни източници на храна, за да подпомогнат растежа им в културата. Кравето мляко и соята се използват в производствения процес на ферментация и в криопротекторите (защитно покритие, използвано върху щамовете преди замразяване и сушене за подобряване на стабилността). При тестване на крайните продукти на Bio-Kult, са били открити малки следи от млечни протеини (казеин и бета лактоглобулин), така че не биха били подходящи за хора с тежка алергия към мляко (към млечни протеини). Количеството лактоза и соя са на долната граница на откриване. Тестовете показват също, че много от щамовете в Bio-Kult произвеждат лактаза – ензимът с дефицит при лактозна непоносимост, но необходим за разграждане на лактозата (млечната захар). Затова нашите продукти са подходящи за хора с непоносимост към лактоза.

Живите бактериални щамове, съдържащи се в обхвата на Bio-Kult, не са били предмет на генетична модификация. Всички допълнителни съставки в обхвата също не са предмет на генетична модификация.

Продуктите Bio-Kult не съдържат глутен, ядки или яйца.

Да, доказателствата показват, че приемането на живи пробиотични добавки едновременно с антибиотик може да намали честотата на антибиотик-асоциираната диария. За най-добри резултати вземете продукта най-малко три часа след приема на антибиотика.

Този продукт е подходящ за употреба, ако се борите с гъбични инфекции. Предлагаме Ви да се консултирате с Вашия лекар, за да научите повече за изследванията и повлияването на симптомите, свързани с тези инфекции.

Този продукт е подходящ за прием, ако се борите със симптоми на IBS. Предлагаме Ви да се консултирате с Вашия лекар, за да научите повече за изследванията при лечение на симптомите на IBS.

Този продукт е подходящ при възпалителни чревни заболявания. Предлагаме Ви да се консултирате с Вашия лекар, за да научите повече за изследванията в тази насока.

Някои проучвания показват, че ежедневният прием на жива пробиотична добавка може да намали тези симптоми. Bio-Kult и Bio-Kult Infantis са подходящи за такива състояния. Предлагаме Ви да се консултирате с Вашия лекар, за да научите повече за изследванията на тяхното лечение.

Проучванията показват, че приемът на пробиотични добавки с живи бактерии може да повлияе т.нар. „пътническа диария“. Този продукт е подходящ, ако имате симптоми, свързани с пътуването.

Всички продукти от гамата са произведени по изключително висок стандарт (акредитирани с GMP) в собствен завод в Somerset, UK (Probiotics International Ltd.), което позволява пълен контрол на стандартите за качество.Гамата  Bio-Kult се произвежда по най-съвременните технологии. Самите живи бактерии се капсулират със защитно покритие по време на процеса лиофилизация, което ги предпазва от киселата стомашна среда, както и от условията на околната среда. Блистерните опаковки на продуктите Bio-Kult предлагат допълнителна защита срещу влага и екстремни температури. Не се изисква охлаждане поради тази висока степен на защита. Външна лаборатория провежда редовни тестове на всяка партида, така че за разлика от други компании, ADM Protexin е в състояние да гарантира стабилност и жизнеспособност до края на двугодишния срок на съхранение, когато то се осъществява при стайна температура до 25 градуса по Целзий.

Резултатите от нашите проучвания показват, че общият брой бактерии във всички продукти на Bio-Kult са жизнеспособни до края на срока на годност.