Фамилната холестеролемия – 10 пъти по-опасна от рака

Над 7000 млади българи са застрашени от ранен инфаркт или инсулт. Фамилна холестеролемия – това е причината.

Европейската статистика сочи, че Фамилната холестеролемия е 10 пъти по-опасна от онкологичните заболявания.
90% от хората не знаят, че имат висок холестерол. В България според анализите заболяването се среща по-често в сравнение с другите европейски страни.

Кардиолозите съветват всеки, който има в рода си ранен инфаркт или инсулт да изследва холестерола си поне веднъж годишно.
Състоянието на холестеролемия няма специфична клинична картина и ясно изразени симптоми. Проблемите на повишения холестерол идват в комбинация с други рискови фактори, при които се развива атеросклероза и са основни за сърдечно съдови заболявания.

Английската компания OptiBiotix Health създаде линия от микробиометрични модулатори – трето поколение жив биотерапевтик за справяне с високия холестерол. Продуктът CholBiome® X3 tab. е ефективно и безопасно решение за здравословни нива на холестерол. Клинично доказан, CholBiome® X3 tab. намалява нивата на холестерол с повече от 36,7%. Продуктът действа чрез промяна на съществуващия микробиом.

CholBiome® X3 е първата истинска безопасна алтернатива на статините в борба със сърдечно-съдовите заболявания – водеща причина за смърт в световен мащаб.