Партньори

OptiBiotix Health Plc е Британска Био-Фармацевтична компания, създадена през 2012 г. Основната задача е разработване на съединения, които променят човешкия микробиом – колективният геном на микробите в тялото – за предотвратяване и управление на различни заболявания.

Целта на OptiBiotix е да открива и развива микробни щамове, съединения и формулировки, които модулират човешкия микробиом. Да могат да се използват като добавки или активни съставки за профилактика и лечение на метаболитни заболявания при човека. Основно са насочени към затлъстяване, холестерол и разпределение на липидите и диабет – състояния потенциращи причина номер 1 за смъртност в света – сърдечно съдовите заболявания.

Съдържащи се естествено в човешкия организъм, продуктите са високо ефективни, а в същото време напълно безопасни. Така се избягва употребата на спорни препарати, предизвикващи тежки странични ефекти, които допълнително увреждат здравето.

OptiBiotix създаде линия от микробиометрични модулатори. Те могат да повлияят върху контрола на липидите и холестерола, енергията и потискането на апетита. Продуктовата линия на разработка се подхранва от собствените платформи OptiScreen® и OptiBiotic®. Те са предназначени да идентифицират метаболитните пътища и съединения, които влияят върху физиологията на човека и имат ползи за здравето. Тези платформи са приложими в широк кръг от заболявания.

Тясното сътрудничество с водещи R&D лаборатории и академични среди осигурява на продуктите необходимата за всеки препарат ин-витро и ин-виво клинична верификационна база. Тя предоставя необходимата увереност на лекарите при прескрипциите и прилагане на препаратите. Както и предсказуемо положително развитие на клиничната картина и лабораторно контролираните резултати.

Първият продукт който OptiBiotix въведе в България чрез Velinoff Pharma Ltd е CholBiome X3, tab.x30. Иновативен продукт за здравословни нива на холестерол.
CholBiome X3 укрепва сърдечно съдовата система, по естествен начин намалява нивата на холестерола, кръвното налягане и сърдечно-съдовия риск.
CholBiome X3 действа чрез промяна на съществуващия микробиом, като предлага естествено, научно обосновано решение без странични ефекти.
След първия месец може да се види резулат от терапия с CholBiome X3. Препоръчителния курс на прием е минимум 3 месеца по 1 таблетка дневно.